Sátor kiválasztása.

1. Találja meg a megfelelő sátrat

Aki a nyaralása alatt kempingezni szeretne, szívesen lemond néhány luxusról és kényelmi tényezőről. FONTOS: a sátor mégis legyen megfelelő méretű és praktikus. Egy jó minőségű és elég nagy sátorral a szabadban töltött napok sem lesznek kényelmetlenek. A következőkben egy rövidebb áttekintést nyújtunk a különböző sátortípusokról és jellemzőikről.

Kupola- és önfelállító sátor

A kupolasátor jellegzetes alakját többnyire két vagy több ív adja. Ezek a sátor középpontja fölött keresztezik egymást. Ez a sátorfajta helytakarékos, könnyen és gyorsan felállítható. Ideális hegyi túrákhoz vagy rövidebb kempingezéshez. A kupolasátor felállítása még gyorsabb lesz, ha önfelállító sátort választunk. A felállításhoz egyszerűen csak fel kell dobni a levegőbe, kirúgja magát, felveszi a formáját!

Családi sátor


A családi vagy komfort-sátorban több személy és sok csomag is kényelmesebben elfér. Túrázáshoz nem alkalmas a nagyobb mérete és ennek megfelelően nagyobb súlya miatt. Ez a sátor jó választás autóval egy fix táborhelyre utazó, kisebb csoport számára. Bázisként is használható, tárolható benne akár csónak, étkezőgarnitúra és még sok más egyéb felszerelés.

Alagútsátor

Erre a sátorra a csőszerű kialakítás jellemző, ami több helyet és kényelmet kínál, mint egy kupolasátor. Viszont ennek ellenére még viszonylag könnyű. A nagyobb modellekből több fülkére oszthatók is vannak. Ez különösen családok számára kifejezetten praktikus. Az alagútsátor sík területen való kempingezéshez alkalmas. A kempingekben – a hegyektől eltérően – bőven van kényelmes hely a sátor felállításához.

2 .Mire kell ügyelni a sátorvásárlás során?

Ha már eldöntötte, hogy milyen sátortípust szeretne, akkor a megfelelő modell kiválasztásakor is van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Több fontos kérdés is felmerül az anyaggal kapcsolatban: A belső sátor lélegző szövetből készült? Hogy vízálló-e – a varrásoknál is? Továbbá, amennyiben nem gyalog- vagy kerékpártúrát tervez, ahol minden gramm számít, válasszon eggyel nagyobb sátrat, mint amit a személyek száma indokolna. Ugyanis a gumimatrac, a csomagok és egyebek több helyet igényelnek, mint gondolná.

Hasonló Cikkek