Rólunk

Bemutatkozunk

Alapítva 1970
Nézd meg az eseménynaptárt!
Látogass el hozzánk!

A fürdő Története

A Polgári Termálfürdő története az 1970-es évek elején indult. Az akkori Nagyközségi Tanács kezdeményezésére lakossági összefogással , lakossági adakozással és állami dotációval valósult meg az építkezés.

Először a strand területének kijelölésére került sor mely az akkori általános iskola Bokorháti Mezőgazdasági Gyakorlókertje volt.
A beruházás I.ütemében létesült egy 960 méter mélységű hévízkút. Hozzá egy 30.000 köbméter termálvíz befogadására alkalmas sós víz tározó valamint ehhez kapcsolódóan egy parkerdő valósult meg.

A medencék kialakítása a fürdőben


A medence választék egy kétrészes gyermekmedencéből, egy kétrészes termál ülőmedencéből, valamit egy 25 méteres tanmedencéből áll.

Az összes vízfelület kb. 1000 négyzetméter ami 1 méteres átlag mélységgel számolva 1.000 köbméter víztérfogatot jelent.
A közfürdők létesítéséről szóló 37/1996.számú rendelet úgy szabályozza a strandok befogadó képességét. Figyelembe veszi a rendelkezésre álló vízfelületet, figyelembe veszi a rendelkezésre álló zöldfelületet, valamint megszabja a fürdő területén elhelyezkedő szociális létesítmények nagyságát.

A fürdő összterülete 75.000 négyzetméter, melyből 30.000 négyzetméter a halastó, további 30.000 négyzetméter a zöldterület, valamint található 15.000 négyzetméter fejlesztési terület. Ezért kijelenthetjük hogy jelenleg a fürdő minimális egyidejű befogadó képessége 1.000 fő.

Jellemzően a fürdő az eltelt több mint 40 évben szabadtéri fürdőként üzemelt, ezért a nyitva tartása is szezonális volt. Szeretnénk az elkövetkezendőkben ezt az állapotot megváltoztatni, szeretnénk ha a fürdő előbb-utóbb négy évszakos létesítménnyé alakulna át.

Társaságunk a BÉRES – AQUA Kft. egy pályázat keretében elnyerte a fürdő kizárólagos hasznosítási és üzemeltetési jogát 15 évre. Ennek érdekében érdeklődés ösztönző beruházásokat fejlesztéseket, gyógyterápiás létesítményeket, hagyomány és értékteremtő programokat- rendezvényeket, látvány, élmény és szórakoztató elemeket szeretnénk megvalósítani. Így az ide látogató helyi és távolabbról érkező vendégek részére egyaránt elérhető lesz, az üdülve pihenés, a pihenve szórakozás, ill. a szórakozva gyógyulás.


Célunk, hogy rövid időn belül évi 10.000 fős forgalmú fürdőből, évi 250.000 – 300.000 fős forgalmú korszerű Gyógy & Termálfürdőt hozzunk létre, mintegy öregbítve a fürdő közel 50 éves szakmai múltját és jó hírnevét.


A Polgári Strandfürdő fejlesztési tervei

A biztonságos és fenntartható üzemeltetés céljából, a piaci környezet, a vendégkör által megfogalmazott vélemények és elvárások, nem utolsó sorban a vízjogi üzemeltetési ill. szakhatósági követelmények teljesíthetősége érdekében, komplex felújítási és fejlesztési programokat akarunk megvalósítani. Ennek első ütemében 2022.- évben közel 100 millió forintos invesztíció történt a fürdőben.

BÉRES – AQUA Kft

Gyógyvíz

A Polgár Városi Strandfürdő termálvize gyógyvíz minősítést kapott, mely lehetővé teszi a fürdési, balneológiai felhasználást. Elsősorban mozgásszervi, reumatikus, ízületi keringési, bőrgyógyászati ill.nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas.

A termálvíz összetételét, élettani hatásait megvizsgálva és elemezve társaságunk arra a következtetésre jutott, hogy rendkívül alkalmas lehetne palackozási célú felhasználásra is, ennek érdekében már megtettük a szükséges lépéseket.

Élvezd Te is ezt a gyógyvizet, nézd meg az eseménynaptárt, látogass el a polgári strandfürdőbe!

Gyógyvíz összetétele

Életképek

strandfurdopolgar_terkep
A strandfürdő térképe -grafika